Er Fluortannkrem farlig

Er Fluortannkrem farlig?

Dette er et spørsmål jeg som tannlege får med jevne mellomrom. Spesielt etter skiforbundets forbud mot fluor i skismørning har denne debatten fått stor oppmerksomhet. Da kommer gjerne spørsmålet, «hvorfor putter vi Fluor i munnen?»

Norsk Tannlegeforening har gitt en god forklaring på denne problemstillingen. Hovedpunktet er at i fluortannpastaen som du og jeg bruker, er det Fluorid. Fluorid er en annen forbindelse enn Fluor gassen de snakker om i skiforbundet. Med andre ord her er det snakk om to helt ulike forbindelser med  totalt ulike egenskaper.

Så konklusjonen er bruk Fluor(rid) tannpasta med trygg samvitthet, da dette er det beste for å bevare dine tenner.

Les gjerne hele artikelen jeg henviser til før du kommenterer: Fluortannkrem er ikke farlig